Bezienswaardigheden in Bangkok

Het Koninklijk paleis:

Het Koninklijk paleis ligt in het oude centrum van Bangkok. Het paleis is ontworpen door een Britse architect. De verschillende bouwstijlen (Thais en Westers), de versiersels van bladgoud en de prachtige tuinen maken het paleis een zeer indrukwekkende bezienswaardigheid. Ook de smaragden Boeddha wordt hier tentoongesteld. Dit heilig Boeddhabeeld speelt in vele Thaise rituelen een belangrijke rol. Binnen het complex bevindt zich tevens de Koninklijke Thaise Decoratie- en Muntenkamer. Hier vindt een permanente tentoonstelling plaats van koninklijke kroonjuwelen, decoraties, medailles en munten en munteenheden die gebruikt worden in Thailand sinds het begin van de 11e eeuw.Het Grand Palace was tot 1946 de officiële residentie van de Thaise koning.

Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragden Boeddha):

Deze tempel is de beroemdste tempel van Bangkok en bevindt zich in hetzelfde complex als het Koninklijk paleis. In deze tempel bevindt zich de Smaragden Boeddha, welke het meest vereerde Boeddhabeeld is in Thailand.

Wat Pho (Tempel van de liggende boeddha):

Wat Pho is het oudste en grootste tempelcomplex van Bangkok. Hier vindt u een enorm met goud bedekte liggende Boeddha van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. De voetzolen van de Boeddha zijn met parelmoer ingelegd.Het tempelcomplex ligt naast het koninklijk paleis, aan de zuidkant.

Nationaal museum:

Wilt je meer weten over de geschiedenis, cultuur en kunst van Thailand? Breng dan ook een bezoek aan het nationaal museum. Het nationaal museum heeft namelijk de grootste kunstcollectie van Zuidoost Azië. Dit museum heeft een overweldigende collectie van artefacten en kunstwerken uit het Bronzen Tijdperk. Het Nationaal museum ligt binnen loopafstand van het koninklijk paleis tegenover de Pramane Ground.

Wat Traimit (Tempel van de gouden boeddha):

In de tempel is een antieke, zuiver gouden, zittende Boeddha te vinden. Deze Boeddha is drie meter hoog en weegt ongeveer vijf en een halve ton.Deze tempel is aan het einde van Chinatowns Yaowaratweg, vlakbij Hualampong treinstation te vinden.

Wat Arun (Tempel van de Dageraad):

Deze tempel kenmerkt zich door de vele porseleinen Chinese tegeltjes die tegen de wanden van de tempel aangeplakt zijn. De tempel glinstert dan ook prachtig in de zon. Wat Arun ligt op de west oever van de Chao Phraya rivier, schuin tegenover de Grand Palace.

Wat Benchsmsbophit (De marmeren tempel):

De tempel is tijdens de regering van koning Chulalongkorn (1868-1910)gebouwd. Het gebouw bevat Europese kerkelijke details, zoals gebrandschilderde ramen, en bevat een overweldigende kloostercollectie van bronzen Boeddhabeelden. Deze unieke marmeren tempel is dichtbij het Chitralada Paleis, aan de Si Ayutthayaweg, te vinden.

Lumpini Park:

Lumpini Park is het grootste park van Bangkok. U kunt hier heerlijk relaxen of met een bootje het meer op. In de ochtend komen veel Thai naar dit park om Tai Chi te beoefenen.

Siam Stadspark:

In dit wateramusementspark is een zee gemaakt met kunstmatige branding, whirlpools, fonteinen, watervallen en glijbanen. Overige attracties bevatten een kinderspeelplaats, een open dierentuin en een botanische tuin. Dit park ligt in de voorstad Minburi, dertig minuten ten oosten van de Lat Phrao flyover te vinden. Het park is dagelijks geopend van 10.00 - 20.00 uur.

China Town:

De vele winkeltjes gelegen in smalle straatjes maakt China Town een sfeervol gedeelte van Bangkok. Hier vindt u speciale zaakjes en veel lekker eten. U kunt China Town rond de Jaowarat straat en de Charoen straat vinden.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!